Villa Vallmo av Thomas Sandell

Se filmen

Villa Vallmo

Modernitet och tradition i skön förening

Villa Vallmo är det nya hus som har specialritats exklusivt för JB Villan av den svenske internationelle stjärnarkitekten Thomas Sandell. Huset är inspirerat av traditionella svenska mangårdsbyggnader och ladugårdar men samtidigt mycket modernt, bekvämt och utrustat med högsta standard. Det första exemplaret av Villa Vallmo har vi byggt i Bråbacka Tibro, vackert beläget med utsikt över sjön Örlen, med fristående garage och förråd. 

Villa Vallmo är ett mycket attraktivt och mycket prisvärt alternativ för dig som är intresserad av samtida svensk arkitektur av högsta klass där modernitet och tradition förenas i en vacker helhet, i samklang med vår svenska natur. Vi bygger Villa Vallmo med individuella anpassningar efter dina behov och önskemål. Välkommen att kontakta oss för mer information och prisförslag!

Galleri

Arkitekt

Thomas Sandell

Thomas Sandell är en av Sveriges ledande arkitekter och internationellt känd för både sin arkitektur, sina inredningar och sin produktdesign. Thomas och hans arkitektbyrå sandellsandberg har utöver här hemma i Sverige även byggt hus i bland annat Kina, Ryssland och Turkiet. Thomas Sandell har även formgivit möbler och andra produkter för producenter som Cappellini, IKEA, Georg Jensen, Iitala och Asplund. Thomas har uppmärksammats stort i internationell media som en av de främsta representanterna för samtida svensk arkitektur och design.

”Traditionell svensk byggnadskonst har varit en av mina främsta inspirationskällor ända sedan jag gick på arkitekthögskolan”, säger Thomas Sandell. ”Jag glömmer aldrig när jag efter ett längre studiebesök i Italien kom tillbaka och åkte tåg genom vinterlandskapet och såg de röda ladorna mot den vita snön. Då tänkte jag att det här faktiskt är vackrare än i Italien. Vi svenskar tar vår traditionella byggnadskonst och den röda färgen för given men när vi har internationella arkitektkolleger på besök så blir de alltid helt fascinerade och hänförda av både färgen och den kraftfulla arkitekturen. Den är helt unik i världen.Vi svenskar tar vår traditionella byggnadskonst och den röda färgen för given men när vi har internationella arkitektkolleger på besök så blir de alltid helt fascinerade och hänförda av både färgen och den kraftfulla arkitekturen. Den är helt unik i världen.”

”Jag tycker att Villa Vallmo är ett hus anpassat efter den svenska naturen som tillgodoser alla moderna krav på bekvämlighet och funktion.Villan har många lösningar som är inspirerade av traditionell byggnadskonst och som har både estetiska och praktiska funktioner. De utskjutande taken exempelvis skyddar fasaderna och skapar utomhusrum där man kan ha möbler stående ute. De gör mötet mellan huset och naturen enklare och bekvämare. Den långsmala formen gör huset lättplacerat på alla slags tomter och ger ett vackert ljus från alla väderstreck. I materialvalen har jag använt mig av fantastiska naturmaterial från trakten.”

”I husets planlösning tycker jag att det är intressant med avdelningen mellan kök och matrum och sällskapsrummet. Det är visserligen fortfarande en öppen lösning men ändå en indelning i två individuella rumsligheter. Jag tror att det är något som kommer att komma tillbaka starkt under den närmaste tiden. Vi har haft en låg trend med helt öppna lösningar men jag tycker att huset blir mer intressant med flera rumsligheter att röra sig mellan. ”

”För mig är Villa Vallmo ett hus som är väldigt fint ute i naturen, i anslutning till en mindre stad eller även en storstad. Jag tror att svenska småstäder blir framtidens vinnare. Moderna transporter, kommunikation och teknik gör det möjligt att leva bekvämare närmare naturen, med högre livskvalitet. För oss som är vana vid Stockholmspriser är det helt otroligt hur mycket man får för pengarna. Jag har velat ha ett hus som verkligen är självklart i den svenska i naturen. Det har varit kul och tillfredsställande att arbeta med yrkesmän som verkligen kan bygga hus.” 

Ritningar

Inspirationshus


Villa Vallmo


Energihuset


Hus 462


Hus 445


Hus 442


Hus 441


Hus 434


Hus 433


Hus 432


Hus 425


Hus 402


Hus 400