Så bygger vi ditt nya hem

1. Din tomt

Varje tomt har sina unika förutsättningar. Kommunala planbestämmelser anger hur stort och högt du får bygga. Tomten är avgörande vid val av husmodell. Andra påverkande faktorer är hur väderstrecken ligger och hur grannarnas hus ser ut. Vi har lång erfarenhet och kan ge goda råd att ge till er som går i husbyggartankar. Kontakta oss så kan vi hjälpa er med råd om vad som passar just för din tomt.

Så bygger vi ditt nya hem

2. Val av husmodell

När ni har hittat en tomt och skall välja husmodell så är frågorna många. Kanske är ni inte säkra på vilken husmodell som passar? Då sätter vi oss ner i ett personligt möte och kommer gemensamt fram till vilken husmodell som passar bäst för er tomt och era önskemål och behov. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för ert nya hem.

Så bygger vi ditt nya hem

3. Produktions- och kostnadskalkyl

När ni har valt husmodell lämnar vi ett fast pris på en totalentreprenad, där allt ingår enligt JB Villans standard. Totalentreprenad är förmånligt för dig som kund. Du kan ordna finansiering utan att riskera att överraskas av ytterligare kostnader utanför kalkylen. I vårt pris har vi även med kringkostnader under byggtiden och som man kanske inte tänker på, såsom byggelskåp, ställning runt huset, avfuktare, byggelpanna till golvvärme under byggtiden, med mera. JB Villan har ett grundmurat rykte för att alltid hålla både tidplaner och prisförslag med stor exakthet. 

Så bygger vi ditt nya hem

4. Kontrakt, bygglovsritningar och projektering

När vi är överens om husmodell, planlösning och pris så skriver vi ett entreprenadkontrakt. I kontraktet fastställs även byggstart, byggtid och färdigställande av huset. JB Villan har som policy att kunden inte betalar något i förskott. Fakturering görs i olika delar, allt eftersom bygget fortskrider. Inget faktureras förrän respektive del är levererad och monterad. Det är en stor trygghet och fördel för dig som kund att inte behöva betala för något förrän det är levererat.

När entreprenadkontraktet är skrivet är nästa steg att upprätta bygglovsritningar. Efter ritningarnas upprättande finns ytterligare beslut att fatta om ni vill göra extra materialval och förändringar utöver standard och kontrakt.

Så bygger vi ditt nya hem

5. Byggnation

Vi bygger våra ytterväggar inomhus i torra och fina lokaler för att garantera högsta kvalitet. När vi reser huset är vår första strävan att få huset tätt i tak, fönster och ytterdörrar så fort som möjligt. Huset är oftast tätt inom 2–3 arbetsdagar efter husresning, lite beroende av husmodell. Våra skickliga hantverkare har stort engagemang i varje projekt. De är ett sammansvetsat gäng som gör ett fantastiskt arbete för att skapa ert nya hem. Deras yrkesstolthet och arbetsglädje är att allt skall bli så bra som möjligt för dig som kund. Det skall vara en lustfyllt upplevelse att bygga ditt nya hem med JB Villan. 

Så bygger vi ditt nya hem

6. Färdigställande och slutbesiktning

När vi närmar oss den tidpunkt i kontraktet då vi har bestämt att huset skall vara klart, utser du som kund en opartisk besiktningsman. Därefter görs en slutbesiktning och huset överlämnas till er för inflyttning. På JB Villan är vi mycket stolta för att de av våra kunder utsedda besiktningsmännen mycket sällan finner mer än marginella detaljer, om ens något, att anmärka på i våra hus.