”Fantastiskt att få förmånen att bo i Villa Vallmo”

Familjen Björklund

Anna-Karin och Peter Björklund är paret som köpte det första exemplaret av Villa Vallmo, den nya husmodell som har specialritats exklusivt för JB Villan av stjärnarkitekten Thomas Sandell. I augusti flyttade paret Björklund in i den moderna långsmala villan med den karaktäristiska vackra faluröda fasaden inspirerad av traditionella svenska mangårdsbyggnader, med hänförande utsikt över sjön Örlen.

”Vi föll pladask för huset på visningen och anmälde vårt intresse direkt”, säger Anna-Karin Björklund. ”Trots att vi var förtjusta från början har Villa Vallmo toppat alla våra förväntningar. Huset är otroligt vackert men själv gillar jag funktionalitet och det som verkligen har imponerat på oss nu när vi bor här är hur fantastiskt funktionellt och anpassat för vår livsstil det är, perfekt genomtänkt i alla detaljer.”  

Familjen Björklund bodde tidigare i ett större hus inne i Tibro, med sommarställe vid sjön Örlen. Sedan de båda sönerna nyligen flyttade hemifrån har paret umgåtts med tankar om att på sikt slå samman dessa båda boenden till ett och samma. De hade tänkt sig att om några år köpa en äldre gård eller torp som de kunde renovera och bygga ut med tiden till sitt drömhus. De delar ett stort intresse för inredning, design, konst och kultur.

”Som så ofta blev det inte alls som vi hade tänkt”, säger Peter Björklund. ”Vi kunde aldrig föreställa oss att vi skulle köpa ett nytt hus, och inte så snart heller. Det hade vi säkert inte gjort heller om vi inte blivit så förälskade i Villa Vallmo. Nu har vi tänkt om och istället för att snickra och renovera så lägger vi vår kreativitet på att fundera kring inredning och möblemang, konst och trädgården.”

Visningen av Villa Vallmo i maj var synnerligen välbesökt och uppmärksamheten stor. Anna-Karin och Peter trodde därför att de skulle få svårt att komma över huset i konkurrensen. De blev förvånade och glada när JB Villan ringde och erbjöd dem att köpa huset.

”Jag tror att många var litet avvaktande och osäkra eftersom huset är väldigt annorlunda jämfört med de andra i området och trakten”, säger Peter.  ”Det gäller inte bara formen och fasadfärgen utan också att planlösningen inte är helt öppen, som många andra, utan har en smart avdelning  mellan kök, matrum och vardagsrum. För oss gör detta huset mycket mer funktionellt, inte minst för mig som jobbar en hel del hemma. Det passar det nya sättet att kombinera arbete och fritid att kunna ta med sig sin tekopp och sätta sig ifred med sin laptop när man vill”.

Två andra egenskaper som paret Björklund uppskattar mycket hos Villa Vallmo är det generösa ljus som tack vare den långsmala formen och fönstrens placeringar genomflödar hela huset, samt de generösa uterummen under de utskjutande taksprången i alla väderstreck.

”Man blir bara glad, varenda dag, av allt detta ljus som strömmar in från alla riktningar”, säger Anna-Karin. ”En bidragande detalj är den rymliga hallens smarta placering i huset. Den blir dessutom som ett rum i sig, som vi har använt för middag och fest. All är perfekt avvägt. Uterummen har vi verkligen använt och har möblerade även så här på vintern. Det blir en trevlig kontakt med naturen runt omkring. Huset är idealiskt placerat i landskapet.”

Om vissa var litet avvaktande till Villa Vallmo när bygget pågick så verkar entusiasmen vara större nu när huset står klart och är bebott

”Idag hoppas jag att alla betraktar huset som en pärla och intresset är mycket stort”, säger Peter. ”Vi inser verkligen att det är ett privilegium att få bo i den första Villa Vallmo och är väldigt tacksamma för det”.

Vi bygger Villa Vallmo med individuella anpassningar efter dina önskemål och behov. För mer information vänligen kontakta christin@jbvillan.se 

 

Mer om Villa Vallmo

Familjen Andersson

Fredrik Andersson, egenföretagare inom inredning och detaljhandel. Sambo med Kristine, sjuksköterska. Pappa till Julian, 8, och Isabelle, 4. 1 ½-plansvilla på 235 kvadratmeter inklusive garage i Skövde. Flyttade in sommaren 2013.

”Det är ett modernt hus med personlig prägel. Vi har funderat på detta i många år, kollat på ritningar och bilder på nätet och låtit tankar mogna. Vi bodde tidigare i ett ganska stort äldre hus men det är något särskilt med nytt och att kunna sätta sig egen prägel på allt. Vår idé är att ha sovrummen i en del av huset och sällskapsytor i den andra, så att man kan umgås även när barnen har gått och lagt sig.

Från en bild på nätet fick vi idén med en eldstad som syns från både köket och sällskapsrummet och blir som en mittpunkt. Av JB Villan fick vi professionella råd och tips när vi kom med våra drömmar. Det har varit roligt att bygga med dem och det tycker jag verkligen att det skall vara när man bygger hus. Det är kanske den största investeringen man gör i livet och då är det viktigt att man är trygg hela vägen med den man väljer att arbeta med. Vi valde dem för deras väldigt goda rekommendationer. Vi såg oss om ganska brett och kollade flera alternativ men det smalnade snabbt av.”

Familjen Conradsson/Carlberg

Jan Conradsson, snickare. Sambo med Kerstin Carlberg, inredningsarkitekt. Byggde 135 kvadratmeter enplansvilla till Kerstins föräldrar i Öjersjö utanför Göteborg. De flyttade in hösten 2014.

”Huset är för mina svärföräldrar. Jag hade inte tid att bygga det själv så vi kom fram till att JB Villan skulle resa själva stommen medan jag skulle stå för allt invändigt. De ville inte heller ta hela entreprenaden då avståndet var lite för långt. Jag hade många rekommendationer då mina föräldrar bor i Falköping. Vi kollade med en annan leverantör men de kunde inte bygga precis som vi ville eftersom de utgick från sina husmodeller.

JB reste huset på två dagar och levererade sedan allt material i olika omgångar, så att det inte behövde stå ute. Vi var väldigt nöjda med samarbetet. Det var snabba svar, flexibilitet och aldrig något snålande utan hög kvalitet på allt. Mina svärföräldrar är mycket nöjda med huset.”

Familjen Johansson

Anna Johansson, banktjänsteman, gift med Daniel, anställd vid Volvo. Mamma till Agnes, 6 och Ellen, 4. Enplansvilla på 147 kvadratmeter i centrala Falköping. Flyttade in hösten 2014. 

”Vi har tidigare bott i ett hus från JB Villan. Det huset byggde vi inte själva men var mycket nöjda då huset kändes gediget och välbyggt. Det, tillsammans med JB Villans goda rykte, gjorde det naturligt för oss att välja dem igen nu när vi flyttade in till centrala Falköping och byggde ett nytt hus.

Vi hade en ganska klar bild över hur vi ville att vårt hus skulle se ut. Enplanshuset är byggt som ett kors, med en separat avdelning för barnen med eget allrum och badrum, en mittsektion med ryggåstak innehållande sällskapsyta med eldstad och kök, samt andra sidan med vårt sovrum, större badrum, tvättstuga och klädkammare. Vi hade med oss en ritning som underlag och JB Villan bidrog med tips och rekommendationer. Vi fick ett pris och tidsplan, och båda hölls. Givetvis tillkom de tillval vi gjorde under resans gång. I augusti började de gjuta grunden och huset var klart på fyra månader. Det är ett praktiskt familjehus, med bra planlösning som passar oss både nu och senare.”

Familjen Fröjdh

Martina Fröjdh, montör på Volvo. Sambo med Daniel Dahl, snickare. Mamma till två månader gamla Ebba. 137,5 kvadratmeter enplansvilla utanför Skövde. Flyttade in i oktober 2014.

”Vi bodde i en tvåa i Skövde och behövde större när vi planerade att få barn. Då tänkte vi att vi lika gärna kunde bygga ett hus och få det precis som vi ville ha det. Vi valde JB Villan då vi hade fått dem rekommenderade från många olika hål. Vi kände oss helt trygga direkt när vi träffade dem och kontakten var toppen från början. De hjälpte oss att kombinera ett hus utifrån ritningar för flera olika som vi gillade. De reste huset och drog el och avlopp medan Daniel fixade allt invändigt. Det fungerade perfekt från början till slut och alla tider och priser hölls på pricken. Husets kvalitet är jättebra och det kommer dröja innan vi behöver göra någonting. Nu har vi kompisar som skall bygga hus med JB Villan på vår rekommendation.”

Familjen Ingemarsson

Fredrik Ingemarsson, sambo med Hanna. Pappa till Theo, 19 månader. 1 ½-plansvilla på 180 kvadratmeter i Öglunda. Flyttade in i oktober 2013.

”Jag hade fått en stark rekommendation att anlita JB Villan från en kollega som byggt ett hus med dem och höll på med sitt andra. Det skiljde också ganska mycket i pris till JB Villans fördel när vi jämförde med konkurrenter. Det är vårt första hus och JB Villan tog totalentreprenad utifrån en utförlig ritning som vi hade lämnat.

Bygget fungerade verkligen exceptionellt bra och då har vi ändå väldigt höga krav. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att allt skulle klaffa så perfekt logistiskt med alla hantverkare, utan att bygget stod still en enda dag. Det var aldrig några problem eller knussel när vi gjorde tillval eller ändrade något mot offerten. Snarare kändes det som om de bjöd på en del. Det var en väldigt positiv erfarenhet då det var en stor skräck att råka ut för fuskbyggare. Jag skulle absolut bygga hus med dem igen och rekommenderar dem till andra.”

Familjen Blom

Marita Blom, församlingsassistent vid Svenska kyrkan. Gift med Joakim Blom, egenföretagande redovisningskonsult. Sommarhus på 70 kvadratmeter i Hemmingstorp vid Vänern, nära Mariestad. Flyttade in i april 2014. 

”Vi bor i centrala Skövde och det här är vårt älskade sommarhus med utsikt över Vänern. Vi hade bestämda önskningar som öppen planlösning, två gästrum, stort fönsterparti mot sjön samt taket upp i nock. Vi ville också ha en marin känsla med liggande panel. Vi blev rekommenderade JB Villan av en granne. De gjorde en planritning och utifrån den utformade vi det exteriöra. Vi fick även hjälp med att placera själva huset optimalt på tomten. Bland annat lyfte de upp huset en halvmeter för att plana ut och för utsiktens skull. Vi kontaktade JB Villan i september och huset var klart 28 april, inför sommaren, vilket var ett av våra krav som ingen annan leverantör kunde uppfylla. Vi gjorde ingenting själva utan de hade totalentreprenad.

Allt fungerade helt smärtfritt med bra service och support – och en fin familjekänsla i företaget. Vi kunde bolla lösningar längs vägen och få huset helt skräddarsytt vilket är deras affärsidé. Det är en sommarstuga med permanentstandard. Vi gjorde en massa tillval men JB Villan höll snarare igen än drev på. Rymden i allrum och kök blev till och med en häftigare effekt än vi hade räknat med, tack vare förslag till förbättringar från dem. Nu har vi flera kompisar som bygger både sommarstugor och permanenthus med JB Villan på vår rekommendation.”

Familjen Ingren/Holmberg

Anita Ingren och Kjell Holmberg, pensionerade från barnomsorgs- respektive transportbranschen. 145 kvadratmeters enplansvilla på Torsö i Vänern. Flyttade in 2014.

”Vi bodde i centrala Skövde och ville flytta ut hit där Kjells mamma hade sitt barndomshem. Vi hörde av oss till JB Villan på rekommendation från vår yngste son. Vi sade ungefär vad vi ville ha och utformade sedan huset efter en massa olika ritningar. Från början hade vi tänkt oss tvåplan men JB Villan föreslog på ett finkänsligt sätt enplan istället, av flera skäl. I efterhand är vi som pensionärer väldigt tacksamma för att vi följde deras råd, för vi trivs oerhört bra i vårt hus. De kom också med en många andra förslag till förbättringar.

De lade bottenplattan i mars och 9 juli besiktigades huset utan ett enda nedslag. Vi trodde aldrig att det skulle gå men alla tid- och kostnadsplaner höll till punkt och pricka. Nu rekommenderar vi JB Villan så snart vi hör någon knysta om att de skall bygga hus.”