JB Villan

Se filmen om oss och våra hus

Om JB Villan

JB Villan är ett företag som bygger på förtroende mellan oss och våra kunder. När ni bygger ert nya hem måste ni ha en partner som ni kan lita på i alla avseenden. Seriositet, kvalitet, mod, ansvar samt en positiv attityd är våra kärnvärden. 

Vi byggde vårt första hus 1998 och har sedan växt steg för steg, uteslutande genom att våra kunder har rekommenderat oss för sina släktingar, vänner och bekanta. Någon annan marknadsföring har vi inte behövt. Numera bygger vi omkring 90 hus om året. Totalt har vi byggt över 700 hus. Dessa siffror har gjort oss marknadsledande i Skaraborgs län. 

På JB Villan arbetar vi utan fast huskatalog. Detta för att hålla kostnaderna nere och för att erbjuda er som kunder större valfrihet och flexibilitet i utformningen av ert hus. Ni kan välja bland ett stort antal av våra tidigare byggda husmodeller och kombinera sådant som ni gillar från olika hus. Utifrån era önskningar och behov utformar vi tillsammans ert hus individuellt för att passa optimalt just för er tomt och era livsförhållanden.

På JB Villan bygger vi våra ytterväggar i en torr och ren miljö i vår modernt utrustade fabrik i Gudhem utanför Falköping. Vi reser sedan huset och får det tätt inom 2–3 arbetsdagar. Vi har alla resurser inom företaget – grävmaskiner and andra maskiner och anställda grävmaskinister, snickare, kakelsättare och målare. Vår affärsidé är att åta oss totalansvar för bygge av kvalitetshus – från ritning till nyckelfärdigt hus. Våra hantverkare är ett sammansvetsat gäng av skickliga yrkesmän med stor yrkesskicklighet av vilka många har arbetat länge för JB Villan.

På JB Villan åtar vi oss vid förfrågan även uppdrag utanför Skaraborgs län. Tillsammans med våra kunder kommer vi fram till den optimala samarbetsformen för varje sådant uppdrag.

JB Villan utsågs 2010 till Årets företag i Falköpings kommun.

Våra grundare – Jan-Bertil Ingerhage och Christin Gullbrandsson

Vår grundare och delägare Jan-Bertil Ingerhage har ägnat hela sitt vuxna liv åt att sälja hus för olika företag. Även hans far var hussäljare på sin tid. Jan-Bertil har en gedigen förmåga att sälja och samordna byggandet av kvalitetshus. Christin Gullbrandsson har arbetat i husbranschen i över tjugo år. Hon är uppvuxen i en företagarfamilj och har under hela sitt yrkesliv drivit företag i olika branscher. 

1998 fick Jan-Bertil idén att bygga den första JB Villan i Lidköping. Han sålde snabbt huset och sedan dess har affärerna rullat på genom att våra kunder har rekommenderat JB Villan för sina anhöriga och vänner. Företaget och verksamheten har växt organiskt. Stundtals har vi haft upp till två års väntetid på leverans av våra hus.

Fortfarande drivs JB Villan som ett familjeföretag av Jan-Bertil och Christin. Våra ideal har också förblivit desamma genom åren – personlig service, högsta kvalitet i alla led och totalansvar mot kunden till ett attraktivt och konkurrenskraftigt pris.  Vi är stolta för att vi bevarar en stark familjekänsla i vårt företag med våra fantastiska medarbetare och våra kära kunder. Vårt huvudkontor och vår fabrik, som vi invigde 2012, är belägna i byn Gudhem utanför Falköping, där Jan-Bertil är uppvuxen.

Våra säljare – Jan-Bertil Ingerhage

Jan-Bertil Ingerhage är vår säljare som har över 30 års gedigen erfarenhet av husförsäljning.

Vårt säljkontor i Trollhättan

På vårt säljkontor i Trollhättan träffar ni Michael Täng och Richard Täng som hjälper er att skapa och bygga ert drömhus. De säljer JB Villan i Trollhättan, Vänersborg och Bohuslän. Michael har över tjugo års erfarenhet av husförsäljning och husbyggande.

Varmt välkomna att höra av er ni som bor i detta område!

Vårt kontor i Gudhem

På vårt kontor i Gudhem välkomnar vi våra kunder till personliga möten. Här träffar ni våra säljare Jan-Bertil Ingerhage. Han ger er alla goda råd och tips ni behöver när ni står i begrepp att göra ert livs investering. På kontoret kan ni se material som ingår i vårt standardutförande. Här träffar ni vår egen kakelsättare Morgan som guidar er i kakelval. Åsa eller Jonatan ritar upp ert nya hus för bygglov sedan ni med vår rådgivning har bestämt er för hur ni vill ha det. Adam ritar sedan VVS och räknar på Eran uppvärmning. Cecilia skriver ut bygglovet och diverse handlingar. Marianne och Malin hjälper er längs vägen med bygglov, byggsamråd, val, order och annat. Det är också de som svarar i telefon när ni ringer. Elisabet tidplanerar Erat hus i en tidsplan och tillsätter Era hantverkare. Patrik arbetar med inköp och hjälper er med råd och priser för materialval. Anette sköter ekonomin och Christin Gullbrandsson finns alltid på plats för att hjälpa till så att allt flyter friktionsfritt under byggets gång. Varmt välkommen till oss i Gudhem! 

Vår fabrik i Gudhem

I vår nya fabrik i Gudhem, som vi invigde 2012, tillverkar vi alla väggblock och gavelspetsar inomhus i torra fina lokaler. Våra skickliga hantverkare kontrollerar att väggblocken passar perfekt ihop när vi skall montera huset. Vår produktion är flexibel och ligger i direkt anslutning till vårt kontor. Det betyder att vi direkt kan anpassa oss oss och ställa om produktionen efter våra kunders önskemål. Patrik har ansvaret för fabriken. I vår fabrik arbetar Aarno, Marek, Simon, Martin, Reiner, Henrik, Richard, Niklas, Andreas och Tommy. 

Våra hantverkare

På JB Villan arbetar vi alltid med samma sammansvetsade lag av hantverkare ute på våra husbyggen. Våra hantverkare har arbetat med oss i många år och vet hur varje detalj i byggprocessen fungerar. Denna gedigna erfarenhet ger många samordningseffekter till fördel för er som kunder. Var och en av våra hantverkare har stor yrkesstolthet och är mycket måna om resultatet, vilket är en garanti för högsta kvalitet. I vår personalstyrka har vi allt från grävmaskinister till snickare, målare och kakelsättare anställda. Vi samarbetar även med underentreprenörer för el, vvs och bygg. De flesta av dessa har vi samarbetat med under lång tid, i flera fall ända sedan starten. 

Våra partners

På JB Villan har vi som grundfilosofi att endast arbeta med högsta kvalitet i allt vi gör, från första kontakten med våra kunder till sista penseldraget. Därför är vi mycket noggranna när vi väljer de varumärken och leverantörer vi arbetar med.